Organisatie advies, Strategische procesbegeleiding en opleidingen West-Friesland
Naam
Vul hier uw naam in
Organisatie
Vul hier de naam van uw organisatie in
E-mailadres
Vul hier uw eigen email adres in waar de Strategie Express Service naar toe gestuurd kan worden
Adres
Geen verplicht veld
Woonplaats
Geen verplicht veld
Land
Geen verplicht veld
Telefoonnummer
Geen verplicht veld
Opmerkingen
U kunt hier uw vragen, opmerkingen of suggesties kwijt
Stuur ook aan email -adres
Een exemplaar van de Strategie Express Service wordt ook aan uw kennis doorgestuurd.
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Taal
Van inspiratie tot hands on

  • “A well designed organization is not a stable solution to archieve but a development process to keep active” (Starbuck en Nystrom)

  • “Een onderneming die niets anders voortbrengt dan geld is een armzalig soort  van organisatie” (Henry Ford)

  • “Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn” (Albert Einstein)

  • “Wil je iemand echt een dienst bewijzen, dan help je haar of hem zichzelf te helpen” (Kets de Vries)

  • “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” (Zuid Afrikaans gezegde)

  • “Dingen veranderen voortdurend. Waardeer het verleden, kijk uit naar de toekomst. Leef in het nu“ (David Baird)

  • “Zelfs een weg van duizend mijl begint met één enkele stap” (Oosterse wijsheid)

  Abonneren

  Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

  Strategie Express Service
  Twitter
  Taal/language/Sprache
  Leergang Impact voor Business Controllers

  Als specialist op het versterken van de inzetbaarheid van mensen, en strategische en financiele vraagstukken is de Leergang "Impact voor Controllers" doorontwikkeld. Deze leergang was oorspronkelijk vooral gericht op gesprekstechnieken van controllers in hun contact met managers. Deze is nu verdiept met crucial conversations in de relatie met het bestuur en RvC.

  Doel

  Complexe vraagstukken in een veranderende omgeving vragen van controllers steeds meer om vanuit een multidisciplinair perspectief direct toegevoegde waarde te bieden voor de organisatie. De rol en positie van de controller zijn aan sterke verandering onderhevig. Hoe pakt u deze rol en positie?

  Vragen die veel gehoord worden zijn:

  1. Hoe ontwikkel ik meer gevoel voor de business?
  2. Hoe kan ik mijn onafhankelijkheid overeind houden?
  3. Hoe ga ik om met de dilemma's van alledag, vanuit mijn rol als adviseur en controller, ten behoeve van directie en medewerkers?

  Voor financial controllers, concern controllers, managers Finance & Accounting, managers Planning & Control en financieel directeuren, die willen doorgroeien en business partner willen zijn voor hun organisatie.

   

   Aanpak

  Deze leergang is uniek in Nederland, omdat gebruik wordt gemaakt van een verbindende aanpak vanuit meer perspectieven: de gedragscode, intrinsiek functioneren, het adviesmodel van Hannah Nathans, het whole brain perspectief en dialoogmethodiek. De leergang gaat uit van het principe: Impact = Kwaliteit (het vak van de controller) * Acceptatie (de rol als adviseur) * Persoonlijkheid (vanuit meerdere perspectieven gezien). Zij bestaat uit een intake, drie blokken en tussentijdse intervisie. 

   Resultaat

  • uw vakinhoudelijke kennis kunt u omzetten bij het ontwerpen en geven van adviezen die geaccepteerd en uitgevoerd kunnen worden. U bent in staat om op cruciale momenten vanuit de kern van de eigen persoonlijkheid en gedragscode te acteren.  U heeft daarbij een persoonlijk en concreet actieplan.
  • u heeft de beschikking om vanuit meer perspectieven op nieuwe en verfrissende manieren naar uw functioneren en vakgebied te kijken. U versterkt competenties zowel op het gebied van de 'hard skills', en vooral ook op de 'soft skills'. U bent beter met uw vak bezig en kan op hoog niveau adviesgesprekken voeren met directie, raad van commissarissen en accountant.

   Informatie

  Voor meer informatie over de "Leergang voor controllers" en het bespreken van de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Henk Wokke. Voor achterliggende informatie zijn bijvoorbeeld de boeken; Van trendvolger naar trendsetter en het boek Adviseren als tweede beroep. De leergang kan ook incompany georganiseerd worden en kan de training op maat worden gemaakt. Verwezen wordt naar de referentie van Jan Brandsma, manager control van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.

    

    Inschrijving en informatie training