Strategie en opleidingen: Masterclasses, Trainingen, Leergangen en Workshops
Inspiratie: Ruimte en Tijd voor Ontplooiing en Ontdekking

  • “A well designed organization is not a stable solution to archieve but a development process to keep active” (Starbuck en Nystrom)

  • “Een onderneming die niets anders voortbrengt dan geld is een armzalig soort  van organisatie” (Henry Ford)

  • “Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn” (Albert Einstein)

  • “Wil je iemand echt een dienst bewijzen, dan help je haar of hem zichzelf te helpen” (Kets de Vries)

  • “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” (Zuid Afrikaans gezegde)

  • “Dingen veranderen voortdurend. Waardeer het verleden, kijk uit naar de toekomst. Leef in het nu“ (David Baird)

  • “Zelfs een weg van duizend mijl begint met één enkele stap” (Oosterse wijsheid)

  Bron van opleiden

  Opleiden verbetert de persoonlijke effectiviteit zichtbaar in gedrag. Gedrag kan ontstaan uit gewoonte of uit diepere lagen van de persoonlijkheid. In het eerste geval volstaat veel oefenen, in het tweede geval is er meer nodig. Een training waar niet de gehele persoon bij betrokken is kan vervallen tot het aanleren van kunstjes. Met een verdieping kunnen mensen vanuit kunde werken en leven. 

  Opleiden, veranderen, presteren

  Onze opleidingen gaan over mensen en verandering. Mensen realiseren doelen van organisaties door optimale prestaties.  Met gerichte opleidingen kunnen mensen met hun stijl en persoonlijke kwaliteiten tot hun recht komen. Eigen waarden en organisatiewaarden komen in overeenstemming.

  Onze opleidingen zijn er in vier vormen: 

  Master-classes
  Trainingen
  Leergangen
  Workshops

  Masterclasses

  Masterclasses bieden in korte tijd een breed en diepgaand inzicht in een thema met aandacht voor persoonlijke effectiviteit op dat thema. Zij zijn bestemd voor (toekomstige) toppers bijvoorbeeld voor RvC leden, bestuurders, management en hun adviseurs.

  Trainingen

  Trainingen zijn intensief en praktijkgericht met een specifieke gedragscomponent. Soms zijn trainingen méér daagse opleidingen voor leidinggevenden en medewerkers, die door herhalen nog beter worden.

  Leergangen

  Leergangen zijn modulaire, meerdaagse opleidingen. Naast de recentste en relevante inzichten gaan zij vooral in op de impact en persoonlijke effectiviteit van deelnemers. Deelnemers hebben veelal een postdoctoraal niveau en gaan voor verbreding en verdieping van hun handelingsrepertoire.

  Workshops

  Workshops zijn korte bijeenkomsten gericht op updates van onderwerpen. U als klant gaat samen met anderen, aan de slag met uw eigen vraagstukken. Gericht, concreet en direct toepasbaar.

   

   

  Referenties opleidingen

  Nathalie Bikkel (Trainer en coach Bikkel communicatie en coaching)

  "Van het begrip strategische keuzes gaat mijn hart niet sneller kloppen omdat ik al snel denk aan politiek en achterkamers. Met deze inspirerende training is het Henk gelukt om een andere betekenis te geven aan het begrip strategie. Ik heb ontdekt dat ik strategie interessant vind zolang nut en noodzaak van een keuze helder zijn. De weg om het doel te bereiken is voor mij een ontdekkingstocht naar kansen en mogelijkheden in plaats van een nauwkeurig uitgestippelde route. De training heeft me het inzicht gegeven dat deze manier om doelstellingen waar te maken voor mij werkt."

  Reacties

  Marc Korse, leiderschapstrainer en spreker:

  "Henk heeft verschillende manieren om je aan het denken te zetten over jouw strategie. Hij bezit bovendien een schat aan kennis over strategie. Leuk om te zien hoe gepassioneerd je bent over strategie. Super goed voorbereid en leuke metafoor met koken. Ik vind het echt tof dat je hier zo je best voor hebt gedaan."

  Reacties

  Jan Brandsma, manager Control Rabobank de Stellingwerven (2011) over de Leergang Impact voor controllers:

   ‘Door Henk is voor ons een training op maat gemaakt met als doelstelling het verhogen van de impact en advieskracht van onze proces- en business controllers. Aan de maatwerkgedachte is ook gedurende de training invulling gegeven wat de effectiviteit zeker ten goede is gekomen. De training is gegeven in een door de trainers gecreëerde ontspannen sfeer van respect en vertrouwen. Dit heeft geresulteerd in enthousiasme bij de deelnemer, forse stappen in persoonlijke ontwikkeling en resultaten die de verwachtingen hebben overtroffen.’

  Lees meer over de Leergang

  De heer M. Bos, lid raad van Commissarissen Pantar Transport BV:

   “De bijeenkomst was bedoeld om bewustwording te creëren bij de deelnemers. Dit is de opleiders zeer goed gelukt. Tijdens de stevige discussies hebben zij hun grote deskundigheid met betrekking tot het onderwerp laten zien. Opvallend   was hun grote kennis over onze organisatie. Ook hun grote flexibiliteit heeft bijgedragen aan het succes van de workshops. Al met al heb ik de workshops met groot genoegen gevolgd en heeft voor ons de bewustwording gebracht die wij nodig hebben.”

   

   

  Lees meer...

  De heer J.H.J. Aders, senior vice president Rabobank Nederland :

  “Henk Wokke is een specialist in Strategic Planning and Cost control. Bovendien is hij een geboren trainer en een prettige collega om in een team mee samen te werken. De opdrachtgevers waren bij de evaluatie tijdens de officiële sluiting van de projecten zeer positief”.

  Lees meer...

  De heer R.O. Luxen, directeur Bedrijfsmanagement:

  “De betrokkenheid van Henk Wokke is bijzonder, en als ik zeg bijzonder dan bedoel ik ook bijzonder. Zijn kwaliteit gecombineerd met zijn energielevel zorgen voor een wervelende show. Het was mooi om op de eerste rij te zitten en met elkaar de show ook op de werkvloer te continueren.”

  Lees meer...